Og du kan se helt vildt frem til opskriften på denne vanvittigt
lækre abrikostrifli med friske eller tørrede abrikoser atter frister på
madABC.dk ...Læg de tørrede abrikoser i
blød om morgenen, så er desserten hurtigt lavet.
Arbejdstid: 15 min.
Udblødning: 3-8 timer Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
150 g tørrede
abrikoser
2 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk citronsaft
1 dl piskefløde
1 dl yoghurt naturel
8 makroner
*
Overhæld tørrede abrikoser
med kogende vand og lad dem trække 3-8 timer.
Kog den udblødte
frugt med vandet 5 min. og mos dem ud.
Kør dem eller friske
abrikoser hurtigt til mos i en foodprocessor.
Smag til med sukker
og citronsaft.
Pisk fløden til skum
og pisk yoghurten i lidt ad gangen.
Anret frugtmosen i
lag med creme og knuste makroner.
TIPS: Triflien her kan laves med både æble-, sveske- eller
anden frugtmos i stedet for abrikos, men cremen er den samme eller du kan lave
den gode opskrift, som Kirsten Hüttemeier yndede at benytte.
Den gode opskrift, som Kirsten Hüttemeier yndede at benytte.
#
Creme:
2 æggeblommer
2 tsk hvedemel
2 spsk sukker
2 dl fløde 9%
1 tsk vanilje
1 dl piskefløde
100 g makroner
½ dl portvin
*
Pisk æggeblommerne med mel, sukker og fløde og lad det koge
op under omrøring, til cremen tykner.
Lad cremen afkøle og pisk fløden til skum.
Vend 3 skefulde flødeskum i cremen og gem resten til pynt.
Knus makronerne, fordel dem i portionsglas og stænk med
portvinen.
Læg et lag abrikosmos over makronerne, herpå creme og igen
et lag abrikosmos osv., pynt med flødeskum og server. (opskriften passer til 4
personer)
Hjemmebagte makroner:
#
60 g mandler
140 g sukker
1 æggehvide
*
Kom mandler i en minihakker eller blender og blend til
mandelmel.
Tilsæt sukker og æggehvide og blend hurtigt, til massen er
ensartet.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner på
størrelse med en 1-krone med god afstand ud på en bageplade beklædt med
bagepapir.
Bag ved 160 °C
varmluft i 15-17 minutter, til de er fint gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt
beholder, indtil de skal bruges.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin