125 g tørrede abrikoser
2 æg
100 g sukker
100 g smør eller margarine
1 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
smør eller margarine til formen
hvedemel til formen
Abrikossaucen:
1 spsk Maizenamel
2 dl vand fra iblødlægningen
2 spsk honning
Servering: En klat flødeskum på hver portion.
Læg abrikoserne i blød nogle timer til de bliver bløde, eller lad dem ligge natten over.
Lad dem dryppe godt af, men gem 2 dl af iblødlægningsvandet og 4 abrikosertil saucen. Hak øvrige abrikoser fint.
Pisk æg, sukker og fedtstof luftigt.
Bland forsigtigt de hakkede abrikoser, vaniljesukkeret og hvedemelet i.
Smør en souffléform, drys den med hvedemel og hæld dejen i.
Stil formen i vandbad, der når ⅔ op ad formens kant.
Bag buddingen ved 200ºC i 1 ¼ time.
Kør Maizenamel, vand, honning og de gemte abrikoser i en blender.
Varm saucen i en kasserolle til den er blevet lidt tykkere.
Servér buddingen og saucen varm.