Logo

- 2. påskedag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- 2. påskedag


Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påsken betyder en lang række fridage, frokoster, påskebryg og måske venter branderten forude. Vi bruger helligdagene til at mødes med familie og venner, spise god mad ...


Laksereder

4 ret tykke skiver formfranskbrød

smør

150-200 g røget laks

4 ægge­blommer

salatblade

friskkværnet peber

*


Skær skorperne brødskiverne og skær hjørnerne af.

Vend dem hurtigt i rige­ligt ganske let brunet smør på panden.

Belæg dem med laks og lav en fordybning i midten af hver.

Lad forsigtigt 1 æggeblomme glide ned i hver.

Anret dem portionsvis på salatblade og kværn peber over.

 

 - 2. påskedag  


Påskekylling

#

1½ spsk olie

1 løg

1 fed hvidløg

500 g spinat

1 spsk hakkede, saltede jordnødder

salt og peber

1 skive franskbrød

100 g mild, fed ost

2 frisk­slagtede kyllinger a ca. 800 g

smør eller margarine

1,5 dl rødvin

2 spsk hvedemel

Tilbehør: Løse ris

*

Varm olien op og svits de finhakkede løg og hvidløg let.

Tilsæt den skyllede, afdryppede spinat og lad den falde sammen.

Vend den godt, læg låg på og lad det stå 2 minutter.

Tag gryden af varmen og rør jordnødderne i.

Smag til med salt og peber og tilsæt den smuld­rede franskbrødskrumme og osten i fine terninger.

Fyld det i kyllin­gerne og luk med grillnåle.

Smør kyllingerne godt med smeltet smør eller margarine og læg dem i et stort, ildfast fad.

Steg dem i ca. 1 time ved 225°C.

Hæld skyen fra og kog den igennem med rødvin og 1-1,5 dl vand.

Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og jævn saucen med en smørbolle af 1½ spsk smør eller margarine og hvedemel.

Skær kyllingerne for, anbring dem på opvarmet fad og server dem med saucen og løse ris.

 

 - 2. påskedag


Rabarber i cassisgelé

#

8-10 stilke fine vinrabarber

2 dl rødvin

¼ usprøjtet appelsin, skal af

2 spsk sukker

2 dl solbærrom

5 blade husblas

1,5 dl piskefløde

2 spsk solbærgelé

Til­behør: små makroner

*

Rens rabarberstilkene og skær dem i skiver.

Bland rødvinen med 3 spsk vand, ud strimlet appelsinskal og sukker, og bring det i kog.

Til­sæt rabarberne og damp dem møre under låg.

Tag dem op med hul­ske og fordel dem i 4 rummelige portionsglas.

Kom solbærrommen i gryden og varm det op, men lad det ikke koge.

Smelt den udblødte husblas i blandingen og hæld den forsigtigt over rabarberne i glas­sene - Stil dem koldt 1-2 timer.

Pisk fløden meget stiv med solbær­gelé og top det op på desserten ved serveringen - her serveret i en "fillocup".

Server makroner til.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 12.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her