Ørreder:
4 ørreder (ca. 1 kg)
75 g smør med persille
½ tsk groft salt
Citrondressing:
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk olie
3 spsk vand
Spinatsalat:
1,5 liter groftrevet frisk spinat (ca. 150 g)
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
Tilbehør: 1 kg kartofler
Ørreder: Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt.
Kom 1 tsk smør med persille i hver ørred.
Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt.
Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud.
Læg ørrederne i et ovnfast fad og kog dem midt i ovnen ca ½ time på 225°C.
Rør resten af smørret op, kom det i en skål og stil tildækket i på køl i ½ time.
Citrondressing: Pisk citronsaft, salt og peber sammen.
Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.
Spinatsalat: Fordel spinaten i et fad og drys med rødløg.
Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.
Tips: Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel ørrederne i 2 fade (ca. 12 x 24 cm). Dæk dem med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn - 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 3 min. ved fuld effekt.
Energiindhold pr portion: 2418 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 35%, Fedt: 42%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min
Arme riddere med brombærsoftice
4 skiver franskbrød eller grovbrød
1 dl skummet- eller minimælk
4 tsk stødt kanel
4 spsk sukker
Brombærsoftice:
200 g frosne brombær
2 dl ymer
3 spsk sukker
Pynt: frisk frugt, fx brombær
friske citronmelisseblade
Læg brødskiverne på en stor tallerken og hæld mælken over.
Bland kanel og sukker sammen. Vend brødet i mælken.
Tag brødet op af mælken og vend det i kanelsukkeret.
Læg brødskiverne på en plade beklædt med bagepapir.
Brun brødskiverne midt i ovnen 10-12 min. ved 250°C - til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
Brombærsoftice: Kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender, til en ensartet softice.
Tips: Franskbrødet kan skæres i trekanter før servering eller du kan stikke runde riddere ud af franskbrødet og servere med softice på toppen. Hindbær eller jordbær kan også bruges til softice. Syltetøj kan bruges i stedet for softice.
Hvis du vil ned i vægt, kan du spise en ridder med 2 spsk brombærsoftice.
Tips: Steg brødet på en varm pande, med en smule smør, i stedet.
Energiindhold pr portion: 1360 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 74%, Fedt: 14%
Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 30 min