En god og fyldig dessert, som kan tilberedes med æblegrød eller med hele æbler.
Til 5-6 personer
1 kg aromatiske æbler, fx Cox Orange
150 g sukker
4 æg
75 g mandler
2 dl fløde (13 %)
Tilbehør: Flødeskum
Kog de skrællede, delte æbler til grød og rør 100 g af sukkeret i.
Kom grøden i et ovnfast fad.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen.
Skold, smut og hak mandlerne meget fint.
Rør det i æggemassen sammen med fløden.
Hæld det over æblerne i fadet.
Sæt fadet i en 200°C varm ovn i 30-40 minutter, eller til mandelrnassen er stivnet.
Server desserten lun med koldt flødeskum til.
Tips: I stedet for æblemos kan der bruges hele æbler. Skræl æblerne udstik kernehuset og kog dem først 5-6 minutter i 4 dl vand tilsat 2 dl sukker og saft fra 1 citron. Kom dem i et ovnfast fad og hæld mandelrnassen over. Bag desserten som ovenfor.