4 æbler
2 dl vand
4 spsk sukker
1 tsk citronsaft
Kastaniepuré:
200 g kastanier, kogt, afskallet og moset eller 100 g kastaniepuré
2 spsk sukker
1 dl piskefløde
Abrikossauce:
75 g tørrede abrikoser
4 dl kogt, koldt vand
65 g sukker
1 tsk Vanila
Halve, skrællede æbler uden kernehus koges i vand, sukker og citronsaft, til de er møre. Kogte, afskallede kastanier males gennem kødmaskinen. Pureen smages til med sukker og røres blød med fløde. Den sprøjtes ud i 8 ringe, hvorpå æblerne anbringes med hulrummet op. Her lægges 1 tsk tyk abrikossauce. Resten serveres til, evt. blandet med lidt flødeskum.
Abrikossauce:
De skyllede abrikoser udblødes 1 døgn i kogt, koldt vand, koges sagte 5-10 min. under låg og pureres. Pureen koges op med sukker, smages til med Vanila og kan evt. jævnes med ganske lidt udrørt Ideal jævning, hvis den er for tynd. Den serveres varm eller kold.