Logo

Æblepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
300 g hvedemel
200 g blødt smør
90 g flormelis
1 æggeblomme
1 spsk vand
6 æbler
2 dl sukker
1 vaniljestang
4 dl vand

Hvedemel, smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme og vand. Dejen hviler i køleskab mindst 30 min.
Skræl æblerne, skær dem i både uden kernehus og damp dem møre med sukker, marven af vaniljestangen og vand. Hæld dem op i en skål og lad dem afkøle. Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform. Fyld æblekompotten i og læg enten et helt dejlåg eller dejstrimler på kryds og tværs over tærten. Tryk godt til langs kanten og bag tærten ved 200ºC i ca. 20 min. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her