Nougat:
75 g nødder
50 g sukker
Is:
3 æg
75 g flormelis
2 ½ dl piskefløde
3 spsk fast æblemos
1 tsk vaniljesukker
Tilbehør:
3 faste aromatiske æbler
15 g smør
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt ingefær
Hak nødderne groft. Smelt sukkeret gyldent på en pande.
Tilsæt nødderne, bland og lad det stå lidt over varme.
Hæld nougaten på et stykke bagepapir.
Når nougaten er stivnet, hakkes den fint.
Is:
Pisk æggeblommer og flormelis godt, gem 1 spsk flormelis.
Pisk hviderne stive med den sidste spsk flormelis.
Pisk fløden næsten stiv.
Bland æggeblommerne med nougat og æblemos og vend hvider og flødeskum i.
Hæld massen i en form på ca. 2 liter og sæt den i fryseren.
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset.
Rist dem møre på panden i smør og krydr med ingefær.
Server de lune æbler til isen.