Logo

Æblekage -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekagen må først lægges sammen i sidste sekund, da raspen stadig skal være knasende!
 
1 ½ kg æbler, gerne Filippa eller Gråsten
200-350 g sukker
1 vanil­lestang.
 
Rasp:
25 tvebakker
150 g rå rørsukker
2 tsk stødt kanel
½ dl kold­presset rapsolie
 
Pynt:
3 dl piskefløde, gerne en god og fyldig økologisk fløde
2 spsk ribsgele
 
Skræl æblerne og skær i grove stykker.
Kog en grød af æbler og sukker med vaniljekorn og vaniljestang i småstykker.
Lad ikke alle æblestykker koge helt ud. Afkøl grøden.
 
Rasp: Knus tvebakkerne og varm rapsolien på en pande.
Tilsæt sukker og rist de knuste tvebakker ganske let.
Smag til med kanel.
Pisk fløden til luftig skum.
Øs æblegrøden over i en flot glasskål eller portionsanret i flotte glas. Læg grød og æblekagerasp lagvist.
Slut af med et lag flødeskum og kom små "klatter" ribsgele på.
Server straks - dette er en af de bedste og mest traditionelle danske desserter - velbekomme!
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her