8 Personer
1 dl vand
1 ½ dl sukker
15 blade husblas
1 flaske kirsebærvin
6-7 store, faste syrlige æbler
Kog vand og sukker. Tag gryden fra varmen.
Læg husblasen i koldt vand i mindst 10 min.
Kram vandet ud, læg den i sukkerlagen og lad den smelte.
Varm den lidt, hvis den ikke smelter.
Tilsæt kirsebærvinen og rør rundt.
Hæld 1 ½ dl af blandingen i en skål med rund bund og lige kanter.
Sæt den i køleskabet og lad vingeléen stivne.
Skræl æblerne efterhånden som de anvendes og skær dem i fire både. Fjern kernehuset og skær bådene i meget tynde skiver.
Læg et lag æbleskiver oven på vingeléen og hæld lidt mere af vinblandingen over.
Stil skålen i køleskabet og lad det stivne.
Gentag dette til alle æbler og hele vinblandingen er brugt.
Dæk geléen til og lad den stivne i mindst 4 timer i køleskabet.
Vend geléen ud på et stort fad og servér.