Ungarsk kartoffelfad
1 kg kartofler
3 løg
4 spsk hakket peberfrugt
250 g hakket spegepølse med hvidløgssmag
2 dl fløde eller mælk
peber
1 spsk rosenpaprika
¾ tsk tørret salvie
1 bdt persille, hakket
150 g reven Emmentaler
4 spsk smør eller margarine
Tilbehør: Vitaminsalat - se herunder, franskbrød
*
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvis i smurt, ildfast fad med de udskivede løg og drys hakket peberfrugt og hakket spegepølse mellem lagene.
Pisk fløde eller mælk sammen med krydderier og persille og hæld det over.
Drys med reven ost og dryp med smeltet fedtstof.
Stil retten i en 225°C varm ovn i ca.1 time og server den med franskbrød og
Vitaminsalat
3 spsk cremefraiche
3 spsk kvark
1 citron, saft af
1 knsp sukker
¼ tsk reven muskat
125 g hvidkål
1 gulerod
1 æble
*
Bland cremefraiche og kvark og smag til med citronsaft og ganske lidt sukker.
Tilsæt reven muskat.
Hæld marinaden over de groft revne grønsager og æble.