Her
er en rullesteg af svinekød inspireret af det italienske køkken, hvor der bruges
mange friske krydderurter, hvidløg, citron og tomater. Desserten er en nyfortolkning
af Belle Helene (pære, is og chokolade).
Rullesteg:
4 personer.
Arbejdstid: ca. 1 time. Stege-/kogetid: ca. 2 timer og 30 min.
#
1
svineslag til rullesteg/rullepølse
salt
og friskkværnet peber
2-3
spsk olie
1
citron
Krydderurtefyld:
100
g fin brødkrumme
2 spsk
olie
5-6
fed knust hvidløg
1
økologisk citron
1
håndfuld salvieblade og rosmarin
½
bundt bredbladet persille
Langtidsbagte
tomater:
10-12
blommetomater
salt
og et drys sukker
Pastasalat:
300
g kort pasta, fx penne
2-3
spsk olie-eddikedressing
½
bundt bredbladet persille
1
potte basilikum
basilikum
*
Bland
brødkrumme, olie, knust hvidløg, fintrevet citronskal, hakket salvie, rosmarin
og persille.
Læg
svineslaget med kødsiden opad.
Krydr
med salt og peber, og læg krydderurtefyldet på kødet i et jævnt lag.
Rul
sammen, og snør stegen med bomuldssnor.
Gnid
stegen med olie.
Brun
stegen på alle sider på en varm pande, og sæt den i ovnen ved 150 °C (eller
evt. i en kuglegrill] i ca. 2½ time, til kødet er helt mørt og har en
kernetemperatur på ca. 85 °C målt med stegetermometer.
Skær
citronen i både, og steg eller grill dem sammen med kødet i de sidste 20 min.
af stegetiden. Lad stegen hvile i 20 min.
Skyl
tomaterne, skær dem i halve, og krydr dem med salt og sukker.
Sæt
dem i ovnen eller i grillen i ca. 30 min. .
Kog
pastaen efter pakkens anvisning, og lad den køle lidt af.
Bland
med dressing, hakket persille og basilikum.
Skær
stegen i skiver og server med de stegte citronbåde, ovnbagte tomater og
pastasalat.
Pynt
med basilikum.
Syltet pære med
hvidvinssorbet og chokoladeganache
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Køle/frysetid: 2 timer
#
4
syltede pærer
Chokoladeganache:
100
g mørk chokolade
¼ liter
piskefløde
Hvidvinssorbet
(kræver ismaskine):
½
liter vand 225 g sukker
2½
dl hvidvin uden fadsmag (fx Sauvignon Blanc fra Loire eller en hvidvin fra
Alsace, fx Riesling)
Pynt:
citronmelisse
*
Hak
chokoladen, og smelt den i varm fløde.
Kog
i 2 min., og sæt cremen koldt i 2-3 timer.
Kog
vand og sukker, til sukkeret er opløst.
Sæt
lagen i køleskabet, til den er helt kold.
Bland
med hvidvin, og kør sorbeten i en ismaskine til fast konsistens.
Pisk
den kolde chokoladecreme luftig med en håndmikser,
Anret
halve pærer med kugler af hvidvinssorbet og chokoladeganache.
Pynt
med citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin