Kalvekoteletter med linser, rød peber og timian
4 kalvekoteletter
1 rød peberfrugt
1 løg
1 bundt frisk timian
4 spsk (oliven)olie
400 g forkogte grønne linser (gerne fra Puy)
2 fed hvidløg
salt og peber
*
Steg kalvekoteletterne på begge sider på en varm pande i en smule (oliven)olie.
Skær peberfrugt og løg i små tern Pluk bladene fra timiangrenen
Kom (oliven)olie, peberfrugt, løg og timian i en gryde, og steg alle ingredienserne let.
Tilsæt linserne og 1 dl vand.
Lad linserne koge op, og fjern gryden fra varmen.
Kom linseblandingen i et ildfast fad, anret koteletterne oven på, og pres hvidløg over.
Stil fadet i en ovn ved 180°C i 20-30 minutter.
Kødets saft skal være klar, når der presses på det. Tag fadet ud.
Anret linsekompotten nederst på tallerkenerne og koteletterne øverst
Tips: Har du ikke kalvekoteletter, kan du også bruge kyllingebryst. Kalvekød er magert, og bliver det tilberedt ordentligt, kan din krop bruge de nyttige proteiner til at opbygge muskelmasse - et hit, når forbrændingen skal i arbejdstøjet.
--
I god form: Der er gået en konditor tabt i os alle!
4 små, ildfaste forme à 6 cm Ø eller 1 form på 24 cm Ø
600 g rabarber
90 g sukker
1 brev vaniljesukker
4 spsk olie
2 æg
100 g hvedemel
1¾ dl mælk
sukker til drys
evt is som tilbehør
*
A. De ildfaste forme pensles med olie.
Rabarber gøres i stand, skæres i 2 cm brede stykker og fordeles i formene.
Sukker, vaniljesukker, olie, æg og hvedemel røres til en glat dej med et piskeris.
Lidt efter lidt røres 1¾ dl mælk i.
Dejen fordeles ligeligt over rabarberne.
B. Kagerne bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 35-40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C.
De tages ud af ovnen, drysses straks med 1-2 spsk sukker og serveres varme.
Is passer godt til.
Pr. portion: 8 g protein, 20 g fedt, 56 g kulh. = 441 kcal (1850 kj)
--