Logo

Fasan med spinat og pære med tyttebærskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasan med spinat og pære med tyttebærskum


Fasan er det mest udbredte vildt herhjemme. Kødet er ret lyst og kan minde om kylling, men med mere smag. Det er magert kød, så vi har lavet en god sauce til. Desserten står også i efterårets tegn med friske pærer og tyttebærsyltetøj.

 

Fasanbryst med skysauce, flødestuvet spinat og hasselbackkartofler

4 personer. Arbejdstid: ca. 1 time. Stege-/kogetid: ca. 45 min.

 

#

4 stk fasanbryst gerne fra fasankokke

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Hasselbackkartofler:

1 kg kartofler

50 g smør

25 g hasselnøddekerner

rosmarinstilke

 

Flødestuvet spinat:

400 g frisk spinat eller frossen hel spinat

15 g smør

2 spsk hvedemel

2 dl piskefløde

evt. et drys stødt allehånde eller fintrevet muskatnød

 

Skysauce:

½ liter kalve- eller vildtbouillon

1 dl rødvin

jævning

*

 

Fasan med spinat og pære med tyttebærskum

 

Skræl kartoflerne.

Skær dem i tynde skiver, uden at skære dem helt igennem.

Læg dem fx mellem to træpinde/træskafter eller læg dem een ad gangen i en grydeske, og skær skiver ned til skeens kant.

Kartoflerne skal være hele og kun skåret ca ¾ igennem.

 

Pensl kartoflerne med smeltet smør, og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 45 min.

Drys med hakkede hasselnødder og rosmarinnåle de sidste 5 min. af bagetiden.

 

Fasan med spinat og pære med tyttebærskum

 

Dup kødstykkerne tørre med køkkenrulle, og brun dem i smør og olie på en varm pande.

Skru ned til middel varme, og steg dem i ca. 5 min. på hver side, til de akkurat er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile tildækket.

 

Kog panden af med bouillon og rødvin, til den er kraftig og velsmagende.

Jævn saucen, smag til med salt og peber, og si den over i en gryde.

Smelt smør i en gryde, og rør melet i, til det er opsuget.

Tilsæt gradvist fløde, og kog i nogle min under omrøring.

 

Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør.

Vend spinaten i flødesaucen lidt ad gangen, lad den falde sammen, og kog i et par min.

Smag til med salt, peber og evt. allehånde.

Server et stegt fasanbryst pr. person med hasselbackkartofler, skysauce og stuvet spinat.

 

Fasan med spinat og pære med tyttebærskum

 

Syltede pærer med tyttebærskum

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10-20 min.

 

#

4 pærer

2 dl vand

125 g sukker

¼ citron

 

Tyttebærskum:

1½ dl piskefløde

4 spsk tyttebærsyltetøj

*

 

Skræl pærerne, og fjern blomster og kernehuse med et kuglejern eller spidsen af en skrællekniv.

Kog vand, sukker og citronsaft i 5 min.

Læg pærerne i sukkerlagen, og lad dem simre møre ved svag varme i 10-20 min.

Mærk efter med en kniv eller kødnål, og lad dem køle af i sukkerlagen.

Pisk fløden til skum, og bland det med tyttebærsyltetøj.

Anret de syltede pærer med tyttebærskum.

 

TIPS: Du kan også råsylte friske tyttebær til desserten: Rør 100 g friske tyttebær med 2-3 spsk sukker. Stil dem på køkkenbordet, og rør af og til, til sukkeret er helt opløst.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her