Logo

- Nytårsaften

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 - Nytårsaften

Kogt laks

1 kg laks af mellemstykket

1 laurbærblad

salt og 5 hele peberkorn

1 hel nellike

1 bdt dild

1 bdt persille

1 lille løg

1-2 citroner

Tilbehør: små kogte kartofler, Nem hollandaise - se herunder

*

Skrab laksen og læg den i rindende koldt vand i ca. ½ time.

Kog en lage af ca. 1,5 l vand, laurbærblad, udskivet løg, peberkorn, 1 spsk salt, nellike, dild og halvdelen af persillen.

Lad lagen koge kraftigt i 10 minutter, dæmp varmen og læg laksen i - helst på fiskerist.

Lad det langsomt varme op, men lad det ikke komme helt i kog.

Lad fisken trække i 35-45 minutter.

Tag den forsigtigt op og anret den på sammenfoldet serviet på serveringsfad.

Pynt med resten af per­sillen samt kvarte citroner.

Server kogte kartofler og nedenstående sauce til.

 

Madopskrift billede

Nem hollandaise

100 g iskoldt smør

3 æggeblommer

2 spsk citronsaft

salt og hvid peber

*

Skær smørret i ganske tynde skiver - brug gerne ostehøvlen - og kom dem i en lille gryde sammen med æggeblommer og citronsaft.

Stil den i varmt, men ikke kogende vandbad og pisk, til saucen blir tyk og let.

Smag til med salt og hvid peber.

 

 Madopskrift billede 

Bittens svesketærte

20-25 store fine svesker

20-25 mandler

2 dl portvin

reven skal af ½ usprøjtet citron

1 makronbund

2 dl piskefløde

*

Snit sveskerne op i den ene side med en lille skarp kniv, fjern stene­ne og erstat dem med smuttede mandler.

Lun portvinen let og hæld den over, drys med citronskal og læg låg på.

Lad sveskerne trække i ca. 24 timer.

Læg makronbunden på et fad og dryp lagen fra sveskerne over.

Anbring sveskerne herpå i ensartet mønster og sprøjt den stivpiskede fløde i små toppe mellem dem.

Server des­serten straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.208 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her