Logo

Ærtesuppe og culottesteg med rød coleslaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærtesuppe og culottesteg med rød coleslaw

 

Server en cremet suppe med sprøde rugbrødsterninger som forret. Til hovedret en velstegt culottesteg med en cremet rødkålssalat, der kun bliver bedre af at trække nogle timer før servering.


Ærtesuppe og culottesteg med rød coleslaw

 

Ærtesuppe med ristede brødterninger

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet

 

#

2 løg

300 g kartofler

25 g smør

1½ liter bouillon

500 g frosne fine grønne ærter

1 dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

3-4 spsk friskrevet peberrod

2-3 skiver rugbrød

*

 

Pil og hak løgene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

Steg løgene klare i smør, og tilsæt kartofler og bouillon.

Kog i 15 min., og tilsæt ærterne. Kog i ca. 5 min., og blend suppen til en ensartet konsistens.

Tilsæt fløde og evt. lidt vand eller bouillon, hvis suppen er blevet for tyk.

Smag til med salt og peber.

Server suppen med friskrevet peberrod og ristet rugbrød skåret i terninger.

 

TIPS: Du kan riste rugbrødsterninger i smør, hvis det skal være ekstra lækkert.

 

Culotte med rød coleslaw

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marineringstid: 1-2 timer Stegetid: ca. 45 min.

 

#

1 okseculotte (ca. 700 g)

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Rød coleslaw:

300 g rødkål

1 tsk groft salt

2 spsk æble- eller hvidvinseddike

1 tsk sukker

200 g cremefraiche 18%

evt. 2 spsk finthakket rød- eller skalotteløg

 

Tilbehør: bredbladet persille brød

*

 

COLESLAW: Snit kålen meget fint, og bland den med salt, eddike og sukker.

Lad det trække nogle timer under pres.

Hæld væden fra, og bland med cremefraiche og evt. finthakket rødløg.

 

CULOTTE: Dup kødet med køkkenrulle.

Varm en pande godt op, og brun kødet i smør og olie. Kasser stegefedtet.

Krydr culotten med salt og peber, læg stegen i et ovnfast fad, og sæt den i en 150 °C varm ovn.

Steg kødet i ca. 45 min., til det er rosa, eller centrumstemperaturen er 60 °C målt med et stegetermometer.

Lad kødet hvile i 15 min.

Skær culottestegen i tynde skiver på tværs af kødfibrene; start fra spidsen.

På de fleste stege går kødfibrene regelmæssigt igennem stegen, men på culotten vender kødfibrene halvvejs, så her vender man stegen, og skærer den anden vej.

Server kødet med rød coleslaw, persilleblade og evt. brød.

 

Se mere: Udskæring af culotte 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her