Logo

Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlag

 

De fine små tærter er fyldt med friske stikkelsbær og blød vaniljecreme. På toppen er et tyndt og sprødt sukkerlåg -ligesom på en creme brulée.

8 portionstærter. Arbejdstid: 1 time. Køletid: 2-3 timer. Bagetid: ca. 1 time.

 

Tærtedej:

350 g hvedemel

150 g smør

1 æg

50 g flormelis

1 knsp salt

 

Fyld:

500 g friske stikkelsbær

125 g sukker

 

Creme:

1 stang vanilje

100 g sukker

4 æg

¼ liter piskefløde

 

Pynt:

4-6 spsk. sukker

*

 

Hak mel og koldt smør sammen i en foodprocessor.

Pisk ægget sammen med flormelis og salt, hæld det i melet, og saml hurtigt dejen.

 

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og fordel den i 8 portionsforme (eller en stor tærteform på 24-26 cm).

Sæt tærtebundene i køleskabet i 1 times tid.

 

Skyl og nip stikkelsbærrene, og vend dem sammen med sukker i en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min.

Tag dem ud, lad dem afkøle, og dryp dem af i en sigte.

 

Sæt tærtebundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem blindt (se TIPS) i ca. 10 min. ved 180 °C.

Tag pladen ud, og skru ned til 160 °C.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med sukker og pisk æggene i.

Giv fløde og den tomme vaniljestang et opkog.

Fisk vaniljestangen op. og pisk den varme fløde i æggene.

Si cremen over i en kande.

 

Fordel ca. ¾ af bærrene i tærtebundene.

Hæld vaniljecremen over bærrene, så den når akkurat op til tærtens kant.

 

Bag tærterne i ca. 35 min. til cremen akkurat har sat sig.

Køl tærterne af, og sæt dem koldt uden tildækning i mindst 1 time.

 

Drys et tyndt lag sukker over tærterne, og brænd det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen.

Køl af og server med de sidste bær.

 

TIPS: Bag blindt - Læg et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen, eller læg et stykke stanniol på dejen, og tryk det godt til rundt i kanten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her