Disse kager er et lækkert alternativ til krydderikager og en god måde at anvende sharonfrugter på.
18 cupcakes:
# Ingredienser
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
1 knivspids revet muskatnød
1 knivspids stødte nelliker
1 spsk revet økologisk appelsinskal
250 g smør
150 g perlesukker
150 g lyst rørsukker
1 æg
200 g pureret sharonfrugt (ca. 3 meget modne frugter)
200 g grofthakkede nødder (valnødder, pecan- eller hasselnødder)
Appelsin-flødeostglasur:
240 g flødeost
30 g smør
225 g flormelis
1 tsk revet økologisk appelsinskal
2 tsk appelsinsaft
tørret sharonfrugt til pynt
* Tilberedning
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og rør revet appelsinskal i.
Stil det til side.
B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt.
Tilsæt ægget, og rør godt.
Tilsæt melblandingen skiftevis med pureret sharonfrugt, og rør grundigt mellem hver tilsætning.
Vend nødderne i.
C. Fordel dejen i papirformene, så de er ca. ⅔ fyldt, og glat dejen ud med bagsiden af skeen.
Bag kagerne i 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.
Lad dem køle helt af, før du tager dem ud af formen.
Glasur:
Rør flødeost og smør sammen i en stor skål, til du har en jævn, glat masse.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk blandingen lys og luftig.
Pisk appelsinskal og -saft i, og stil glasuren i køleskabet i 1 time, før du smører den på de kolde kager.
Pynt med et stykke tørret sharonfrugt.
Tips: Du kan udskifte appelsinen med citron i både dejen og i glasuren.