Logo

Omvendt æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Omvendt æblekage

 

Alletiders danske og nemme kage, der kan bages hele året: Omvendt æblekage.

Til 6 personer Tilberedningstid: 1 time

#

4-5 æbler

1 citron

2 spsk melis

50 g smør

Dej:

160 g (2 dl) melis

150 g smør

2 æg

175 g (3 dl) hvedemel

1 tsk bagepulver

flormelis

piskefløde

*

1. Beklæd en springform med alufolie. (Ellers løber fyldet ud).

Tænd for ovnen 190 °C.

2. Skræl æblerne og stik kernehuset ud.

Skær dem i tykke skiver, 2-3 af hvert æble.

Riv citronskallen fint.

Damp æblestykkerne i citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min.

3. Rør 50 g smør og 3 spsk melis sammen.

Smør det ud i bunden af formen.

Læg de afdryppede æbleskiver tæt ved siden af hinanden i formen.

4. Rør dejen sammen af sukker og smør, tilsæt reven citronskal og æg.

Sigt mel og bagepulver i og rør det sammen.

Hæld dejen over frugten.

Bag kagen midt i den varme ovn i ca. 45 min.

Prøv med en tandstikker eller kagenål, om kagen er gennembagt.

5. Lad kagen køle lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist med bunden op.

Drys den med flormelis.

Serveres lun eller kold med flødeskum til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.830 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her