Billede venligst indsendt af Lone Fasmer
# Ingredienser
500 g hvedemel
2 ½ dl mælk
50 g gær
75 g margarine
3 tsk sukker
½ tsk kardemomme
1 knsp. salt
2 æg
2 dl rosiner
Pynt: Glasur af æg, sukker og kanel
Rosiner
* Tilberedning
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Dejen røres sammen af ingredienserne og stilles til hævning 1 time et lunt sted.
Den rulles herefter ud til en rund kage på ca 30 cm i diameter og 2 cm høj.
Bages ved 200 °C i 30 min.
Mikmuskagen afkøles og pyntes med en sukker/kanelglasur samt rosiner.
Der var altid arbejde at gøre i køkkenet. Dag ud og dag ind. På nogle tider var der dog særligt travlt. Det var, når der skulle holdes gilder. Udover de store højtider til jul og påske eller når der var bryllup eller barnedåb, så var der især en fest man så frem til - høstgildet. Til Mikkelsdag skulle alle nemlig have en Mikmuskage. Alle tjenestefolkene, daglejerne, ja alle der havde hjulpet med høstarbejdet fik en Mikmuskage. Selv børnene fik en i mindre format.