En luftig kage som fyldes med vaniljecreme og som dækkes med
et sprødt mandellag. Perfekt at byde på, når du får mange gæster. Lille indsats
• For at skære ned på kalorierne kan du vende en hårdt pisket æggehvide i
cremen, i stedet for flødeskum.
Forberedelse 40 min. + hævning. Bagning 40 min. 16 stk.
# Råvarer til Mandelkager som er fantastiske
10 dl hvedemel
1 pakke gær (50 g)
1 dl sukker
¼ l mælk, 37 °C
1 spsk vaniljesukker
2 æg
75 g smør eller margarine
fedtstof eller bagepapir til pladen
MANDELLAG:
150 g smør eller margarine
2½ dl sukker
200 g mandelflager
1 dl fløde 13%
FYLD:
2 poser cremepulver + 5 dl mælk
2 dl piskefløde
* Fremgangsmåde:
1 Hæld melet i en skål og laven fordybning i midten.
Smuldr gæren i, drys 1 tsk sukker over og rør 5 spsk lunken
mælk i og bland med lidt mel.
Dæk til og lad hæve i 15 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
2 Mandellag: smelt 150 g fedtstof og bland det med 2½ dl
sukker og mandelflager.
Lad blandingen smelte under konstant omrøring.
Tilsæt 1 dl fløde 13% og lad det blive koldt.
3 Kom resten af sukkeret, vaniljesukkeret, resten af mælken,
æggene og fedtstoffet i dejen.
Ælt dejen til den slipper skålens sider.
Dæk til og lad hæve yderligere 45 min.
4 Bland cremen efter posens anvisninger.
5 Forbered pladen. Ælt dejen let og rul den ud.
Placer dejen på pladen og lad den hæve yderligere nogle min.
Bag derefter kagen som anvist under Tips & råd.
Tips & råd
Smør mandellaget ovenpå dejen og bag 30-40 min. i ovnen.
Tag kagen ud og lad den svale af.
Skær kagen vandret igennem i to bunde.
Pisk fløden til skum og bland den med cremen.
Smør cremen på den nederste bund af kagen og læg den øverste
på.
Skær kagen i 16 tern.
PR. STK: Energi: Kcal 397 = kJ 1667
Kulhydrater 70 g Protein 9 g Fedt 24 g (54%) Fibre 2 g