Logo

Luksus-kiksekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Luksus-kiksekage

 

Lækker og nem kiksekage med skøn dyb chokoladesmag - lavet uden palmin - få opskriften på den dejlige kage her. Kiksekagen er tilberedt med god, mørk chokolade, rigeligt smør og et pift af frisk appelsinskal. Uhmm ...

1 kage/ca. 12 skiver Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Køletid: min. 3 timer

 

#

175 g mørk chokolade

100 g smør

1 æg (evt. pasteuriseret)

50 g farin

1 økologisk appelsin

150-175 g gode kiks eller småkager (fx digestive kiks eller ingefærkager)

*

Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.

Pisk ægget godt sammen med farin og fintrevet appelsinskal, og rør det i chokoladen.

Knæk kiksene i grove stykker, og vend dem i chokolademassen.

Fyld det i en lille sandkageform foret med bagepapir, og stil den koldt, til kagen er skærefast (ca. 3 timer).

 

Luksus-kiksekage

 

Klassisk kiksekage (tysk Kalter Hund, Lukullus mm.) er en kage lavet af vanillekiks lagt i lag i en bageform med en palminbaseret chokolademasse imellem. Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. Da kagen ikke opvarmes, er det fornuftigt at anvende pasteuriserede æg af hensyn til risikoen for salmonella.

 

 

Luksus-kiksekage

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.921 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her