Lækker og nem kiksekage med skøn dyb chokoladesmag - lavet
uden palmin - få opskriften på den dejlige kage her. Kiksekagen er tilberedt med god, mørk chokolade, rigeligt smør og et
pift af frisk appelsinskal. Uhmm ...
1 kage/ca. 12 skiver
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Køletid: min. 3 timer
#
175 g mørk chokolade
100 g smør
1 æg (evt.
pasteuriseret)
50 g farin
1 økologisk appelsin
150-175 g gode kiks
eller småkager (fx digestive kiks eller ingefærkager)
*
Hak chokoladen
groft, og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
Pisk ægget godt
sammen med farin og fintrevet appelsinskal, og rør det i chokoladen.
Knæk kiksene i grove
stykker, og vend dem i chokolademassen.
Fyld det i en lille
sandkageform foret med bagepapir, og stil den koldt, til kagen er skærefast
(ca. 3 timer).
Klassisk kiksekage (tysk Kalter Hund, Lukullus mm.) er en
kage lavet af vanillekiks lagt i lag i en bageform med en palminbaseret
chokolademasse imellem. Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. Da
kagen ikke opvarmes, er det fornuftigt at anvende pasteuriserede æg af hensyn
til risikoen for salmonella.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin