Hvis du vil have en meget sprød gærdej, kan smørmængden forøges til det dobbelte, men det skal rulles i dejen som til Wienerbrød - se dette.
Ca. 8-10 stk (med glasur på billedet)
# Ingredienser
50 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
½ spsk kanel
75 g rosiner
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk rom eller vand
* Tilberedning
Udrør gæren i den lune mælk.
Kom sukker, salt og sammenpisket æg i.
Findel smørret i melet.
Kom det i dejen og ælt den sammen.
Sæt den til hævning et lunt sted en god halv time.
Rul dejen ud til en stor firkant.
Rør smør og farin sammen og smør det på dejpladen.
Drys kanel og rosiner på.
Rul sammen herom.
Skær dejpølsen i 1 cm tykke skiver.
Lad dem efterhæve et kvarter.
Bag sneglene ved 200°C i ca. 15 minutter.
Rør flormelis sammen med rom eller vand og glaser sneglene hermed.