Form hvededejen til små boller, sæt dem sammen og du får et
anderledes hvedebrød med smag af ingefær og appelsin. Hurtigt og let • Gær
indeholder meget B-vitamin og en del af sporstoffet selen.
Forberedelse 45 min. + hævning. Tilberedning 25 min. 12 stk.
# Råvarer til Hvedekage med glasur:
50 g gær
2½ dl mælk
1 dl stødt melis eller rørsukker
8 dl hvedemel
¼ tsk salt
3 æg
50 g finthakkede eller malede mandler
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
2 tsk reven appelsinskal
1 nip reven muskat
fedtstof til formen
GLASUR:
1½ dl flormelis
1 spsk friskpresset appelsinsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Bland gæren med 37 °C varm mælk og med 1 tsk sukker.
Rør 6 dl mel i gærblandingen.
Lad hæve 15 min. på en lun plads.
2 Varm ovnen til 175 °C.
Rør sukker, salt, æg, mandler, kanel, ingefær, appelsinskal,
muskat og 2 dl mel i dejen.
Ælt dejen godt.
Tag ⅓ af
dejen og form den til en lang rulle.
Form derefter 16 boller af resten af dejen.
3 Smør en form, 26 cm i diameter, med fedtstof.
Læg dejrullen langs kanten og placer bollerne i midten, ikke
for tæt.
Dæk til og lad hæve i 30 min.
Sæt kagen i ovnen og bag i 30 min.
Tag kagen ud og lad den svale af på en rist.
4 Bland flormelis og appelsinsaft til glasuren.
Dekorer kagen når den er kold ved at sprøjte glasuren over
(se Tips & råd).
Del kagen i 12 stykker.
Tips & råd
Del dejen med en saks.
Du sparer både tid og arbejde ved at klippe passende stykker
ud med en saks.
Dekorering: fyld en frysepose med glasur og klip en lille
bid af posens hjørne.
Sprøjt glasuren over kagen i et dekorativt mønster.
PR. STK.: Energi: Kcal 249 = kJ 1046
Kulhydrat 44 g Protein 7 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g