Det er rart med et godt og sundt mellemmåltid efter skole
eller job. Disse delikate og sunde kager kan alle lide • Havregryn er en god
jern- og niacin-kilde • Fuldkornsmel bidrager med fibre og B-vitamin.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 15 min. pr. plade. 25 stk.
# Råvarer til Havrekager
4 dl fint rugmel
½ tsk bagepulver
2 dl havregryn
½ dl kokosmel
2 spsk vaniljesukker
125 g smør eller margarine
2 dl mørk farin
1 æg
2 spsk letmælk
5 spsk hindbærsyltetøj
1½ spsk flormelis
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Beklæd to plader med bagepapir.
2 Bland rugmel og bagepulver i en skål.
Bland det med havregryn, kokos og vaniljesukker.
3 Rør fedtstoffet luftigt med farinen.
Pisk æg og mælk sammen og pisk det i farinblandingen.
Vend de tørre ingredienser i, lidt ad gangen.
Rør det til en jævn dej.
4 Sæt toppe a 1 spsk dej på pladerne (se Tips & råd).
Tryk en lille fordybning i hver kage.
Læg ½ tsk syltetøj i hver fordybning (se Tips & råd).
5 Bag hver plade 15 min. i ovnen.
Læg bagepapiret med kagerne på en rist til afkøling.
Pudr med lidt flormelis.
Tips & råd
Form kagerne ved at tage en skefuld dej op med en ske.
Form kagerne og læg dem med jævne mellemrum på pladen.
Lav en fordybning i kagen med en melet finger.
Læg syltetøjet i med en teske.
Variation: Udelad syltetøj og erstat den med krymmel i
stedet.
Drys det over lige inden pladen skal i ovnen.
PR. KAGE: Energi: Kcal 121 = kJ 508
Kulhydrat 17 g Protein 2 g Fedt 5 g (37%) Fibre 2 g