Lækre cookies, der
smager lige så skønt som en gulerodskage. Server dem med flødeosteglasur, hvis
det skal være ekstra lækkert.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min. ca. 24 stk
#
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk salt
125 g blødt smør
75 g farin
50 g sukker
1 æg str. L
½ tsk vaniljesukker
2 gulerødder
75 g valnøddekerner
75 g rosiner
*
Varm ovnen op til
160 °C varmluft (180 °C alm. ovnvarme).
Sigt mel, bagepulver
og krydderier sammen.
Pisk smørret cremet
med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i.
Skræl gulerødderne
og riv dem groft.
Hak valnødderne.
Rør gulerødder,
valnødder og rosiner i dejen og rør melet i.
Sæt dejen med
dessertskeer på to bageplader med bagepapir og tryk dem let flade med en
gaffel.
Bag kagerne 12-15
min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist
til afkøling.
Opbevar kagerne i en
kagedåse.
TIPS: Prøv evt. at
trykke kagerne ekstra flade inden bagningen og læg de afkølede kager sammen med
flødeost-glasur to og to som en "sandwich".
Flødeostglasur: Rør
25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene
af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin