Delikate, tynde og sprøde mandelkager med et strejf af
appelsin. Nyd dem som småkager eller læg dem sammen med flødeskum eller chokoladecreme,
så de bliver til de fineste konditorkager.
30 kager: Arbejdstid: 45-60 min. Hviletid: 30 min. Bagetid:
10 min.
#
150 g sukker
75 g smør
3 spsk hvedemel
2 spsk piskefløde
2 spsk lys sirup
150 g hakkede mandler
100 g hakket syltet appelsinskal
Pynt:
75 g mørk chokolade
Fyld:
2½ dl piskefløde eller
Chokoladesmørcreme:
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
3 spsk flormelis
75 g blødt smør
75 g smeltet mørk chokolade
*
Bland sukker, smør, mel, fløde og sirup i en gryde, og giv
det et opkog under omrøring.
Tilsæt mandler og appelsinskal, og kog dejen igennem under
omrøring.
Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 30 min.
Varm ovnen op til 180 °C varmluft (200 °C alm. ovnvarme).
Form dejen til ca. 30 kugler, og læg dem med GOD plads
imellem på 3-4 bageplader med bagepapir.
Tryk dem flade med hånden eller en paletkniv, og bag dem i
ca. 10 min. til de er gyldne og gennembagte.
Lad kagerne stå på pladerne i et par min., før de flyttes
over på en rist eller formes til rør.
Pensl de afkølede kager helt eller delvis med smeltet
chokolade, og lad det stivne.
Opbevar kagerne i en kagedåse.
Servering: Læg evt. kagerne sammen to og to med flødeskum
eller chokoladesmørcreme.
Chokoladesmørcreme: Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk
og luftig creme ca. 5 min. med en håndmikser.
Pisk blødt smør i lidt ad gangen, og pisk den smeltede
chokolade i.
Stil cremen koldt i 20-30 min. før brug.
TIPS: Bag kun 3-4 kager ad gangen, hvis du vil forme
kagerne, da de hurtigt bliver sprøde og svære at forme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
________________________________