Disse sprøde småkager som indeholder både chokolade og
jordnødder er populære hos store såvel som små. Amerikanske • Kagerne er sødede
med rørsukker som til forskel fra hvidt sukker indeholder en del
næringsstoffer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 12 min. Ca. 30 stk.
# Råvarer til Chokoladekager med jordnødder:
100 g smør eller margarine
1½ dl rørsukker
1 æg
1 tsk reven citronskal
3 dl hvedemel
¼ tsk bagepulver
100 g lys eller mørk blokchokolade
100 g ristede jordnødder
fedtstof til pladen
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Rør blødt fedtstof og sukker i en skål til massen er luftig.
2 Rør æg og citronskal i.
Sigt mel og bagepulver i og rør det sammen til en fast dej.
3 Hak chokolade og jordnødder groft.
Rør chokolade og jordnødder i dejen.
4 Smør en bageplade eller anvend bagepapir.
Brug to spiseskeer til at til at sætte dejen på pladen med.
Kagerne skal ligge med 3-4 cm mellemrum på pladen.
Bag i 12 min, til kagerne er sprøde og gyldne.
5 Lad kagerne køle af på en rist og opbevar dem derefter i
en kagedåse med tætsluttende låg.
Tips & råd
Anvend to spiseskeer til at sætte dejen på pladen med.
Dyp en ske i varmt vand og tag en klump dej op.
Træk dejen af med den anden ske.
I stedet for rørsukker kan du bruge hvidt sukker. Hvidt
sukker er sødere og du behøver så kun 1 dl sukker til denne opskrift.
Variation: Du kan også bage rosinkager efter denne opskrift.
Erstat den hakkede chokolade med rosiner og gå i øvrigt frem som anvist.
PR. KAGE: Energi: Kcal 102 = kJ 428
Kulhydrat 10 g Protein 2 g Fedt 6 g (53%) Fibre 1 g