De fleste børn elsker bananer. Her har vi lavet en bananpie
på en ny og nem måde. Sæt den på bordet og se den forsvinde som dug for solen •
Bananer indeholder meget kalium og jern.
Forberedelse 20 min. + afkøling. 8 stk.
# Råvarer til Bananpie den populære:
125 g chokoladesmåkager
50 g tørrede bananchips
50 g smør eller margarine
FYLD:
50 g reven chokolade
3½ dl vaniljecreme
1 spsk gelatinepulver
TOPPING OG GARNERING:
2 bananer
2 spsk friskpresset citronsaft
25 g tørrede bananchips, knuste
1½ dl piskefløde, pisket til skum
2 spsk chokoladesauce
*
Fremgangsmåde:
1 Smuldr småkager og bananchips.
Smelt fedtstoffet og bland det med kager og bananchips.
Tryk dejen ud i en form (24 cm i diameter).
Stil formen i køleskabet.
2 Riv chokoladen groft.
Pisk cremen igennem og rør den revne chokolade i.
3 Bland 3 spsk varmt vand og gelatinepulver i en skål der
tåler varme.
Bring lidt vand i kog i en gryde og placer skålen i gryden.
Varm gelatineblandingen op under omrøring til gelatinen er
opløst.
Rør gelatinen i vaniljecremen.
4 Hæld vaniljecremen i piebunden.
Stil formen i køleskabet og lad det stivne i ca. 30 min.
5 Skræl og skiv bananerne og bland dem med den friskpressede
citronsaft.
Garner pien med de friske bananer og drys de knuste
bananchips over.
Sprøjt flødeskummet over pien og dryp med chokoladesaucen.
Tips & råd
Knus småkagerne og de tørrede bananchips ved at lægge dem i
en plastpose.
Pres luften ud og luk posen. Knus kager og chips med en
kagerulle.
Drys gelatinepulveret i vandet i skålen og opløs det i
vandbad.
Dyp en ske i opløsningen.
Det er færdigt når gelatinekornene ikke sætter sig på skeen.
PR. STK.: Energi: kcal 362 = KJ 1520
Kulhydrat 36 g Protein 5 g Fedt 22 g (55%) Fibre 2 g