Bløde, delikate bananer med en duft af karamel og rom - alt
for lækkert til at modstå. En efterret som tiltaler alle • Bananer indeholder
mange vigtige mineraler • Blot 11 g fedt pr. stykke.
Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 10
stk.
# Råvarer til Banankage varm
10 modne bananer
1 spsk friskpresset citronsaft
3 dl sukker
3 spsk smeltet smør eller margarine
2 spsk mørk rom eller romekstrakt
PIEDEJ:
3 dl hvedemel
1 nip salt
6 spsk smør eller margarine
1 dl mager yoghurt naturel
*
Fremgangsmåde:
1 Begynd med dejen: bland mel, salt og koldt fedtstof i foodprocessoren.
Tilsæt yoghurten og form dejen til en plade.
Pak den i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
2 Skær bananerne i skiver og bland dem med citronsaften i en
skål.
Smelt sukkeret uden at røre rundt ca. 10 min. ved jævn varme
på en pande der kan gå i ovnen.
Tag panden fra varmen.
3 Læg bananerne i lag oven på det smeltede sukker.
Pres forsigtigt bananerne sammen.
Hæld smeltet fedtstof og rom over.
4 Varm ovnen til 225 °C.
Rul dejen ud til en cirkel på et melet bagebord.
Cirklen skal være 2½ cm større end panden.
Læg dejen oven på panden med bananerne i.
Luk til ved at trykke kanterne godt fast.
Sæt stegepanden i ovnen og bag, til dejen er gylden, ca. 20
min.
Lad panden svale af på en rist.
Læg et serveringsfad omvendt over kagen og vend den over på
fadet.
Tips & råd
Tryk forsigtigt bananerne ned med en træske.
Det hjælper kagen med at holde sammen, når den skal vendes
ud på et serveringsfad.
Anvend et dybt fad med en kant, når kagen skal vendes ud.
Karamellen kan løbe ud over kanten, hvis fadet er helt
plant.
PR. STK.: Energi: Kcal 411 = kJ 1726
Kulhydrat 74 g Protein 4 g Fedt 11 g (24%) Fibre 3 g