En god opskrift, når
du har et par overmodne bananer i frugtskålen. Kagen holder sig saftig længe og smager fantastisk godt - se det er en god skærekage opskrift.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 1 time Fryseegnet. 1 kage
#
150 g rosiner
1 dl mørk rom (eller
hvis du er fedtet kogende vand)
250 g smør
75 g farin
75 g sukker
4 æg
2 tsk fintrevet
frisk ingefær
100 g kartoffelmel
150 g hvedemel
1-2 bananer (150 g
frugtkød)
100 g valnøddekerner
(hakkede)
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Læg rosiner i blød i
rom eller overhæld dem med samme mængde kogende vand.
Pisk blødt smør
sammen med farin og sukker.
Tilsæt æggene et ad
gangen og rør fintrevet frisk ingefær i dejen.
Sigt kartoffelmel og
hvedemel sammen og rør det i dejen.
Hak de pillede
bananer og rør dem i dejen sammen med nødder, rosiner og væske.
Fyld dejen i en
smurt sandkageform og bag kagen ca. 1 time.
Tjek med en
tandstikker om kagen er gennembagt og stil den til afkøling på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin