Logo

banankage med bananchips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

banankage med bananchips

 

Svampet banankage med citron og sprøde bananchips på toppen. Den bliver et sikkert hit hos både store og små.

1 kage/12 stykker. Arbejdstid: 45 min. .Bagetid: 40 min. Fryseegnet uden pynt

#

Kage:

250 g blødt smør

75 g farin

75 g sukker

4 æg

2 tsk citronskal (øko)

100 g kartoffelmel

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2-3 bananer (200 g)

2 spsk citronsaft

 

Pynt:

1½ dl græsk yoghurt 10%

½ stang vanilje

3-4 spsk. flormelis

50 g bananchips (tørrede bananskiver)

1 håndfuld citronmelisseblade

*

Rør smør, brun farin og sukker luftigt.

Tilsæt et æg ad gangen under omrøring.

Rør fintrevet citronskal i blandingen.

Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.

 

Skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker.

Bland dem med citronsaft, og vend dem i dejen.

Fordel dejen i en bradepande eller bageform (22x32 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 °C, til der ikke er rå dej på, når man stikker i midten af kagen med et træspid.

Sæt kagen til afkøling på en bagerist.

 

Skær kagen i firkanter.

Rør yoghurt med vaniljekorn, og smag til med flormelis.

Sæt en klat på hvert stykke.

Pynt med bananchips og citronmelisse.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.111 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her