Vi har her lavet den typisk tyrkiske kage baklava på en lidt
anderledes måde - vi bager den med cornflakes og ananas! • fillodej er et godt
alternativ til butterdej.
• Denne dessert indeholder meget lidt fedt.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 9 stk.
# Råvarer til Baklava med ananas
1 dåse (400 g) knust ananas
2½ dl cornflakes
1 dl tørrede abrikoser, hakkede
½ dl sirup
30 blade optøet fillodej 22x22 cm
2 dl sukker
½ dl honning
smør eller margarine til formen
rapsolie til fillodejen
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en firkantet form, 22x22 cm eller større, med fedtstof.
Lad ananassen dryppe af. Gem saften.
Bland ananas, cornflakes, tørrede abrikoser og sirup. Bland
godt.
2 Læg fillodej-pladerne stablede på et plant underlag.
Skær til så alle bladene er 22x22 cm.
Dæk med plastfolie eller et fugtigt viskestykke så dejen
ikke tørrer ud.
3 Pensl et fillodejblad med rapsolie og læg det med den
smurte side opad i bunden af formen.
Fortsæt med at pensle og lægge fillodejplader i formen til
der er 10 stk.
Læg halvdelen af ananas- blandingen på.
Pensl og læg yderligere 10 fillodejplader på.
Læg resten af ananasblandingen på og derefter de sidste 10
fillodejplader.
4 Snit 9 firkanter i det øverste lag af fillodej i formen.
Stil derpå formen i ovnen og bag i ca. 30 min.
Stil formen på en rist og lad kagen svale let.
5 Bland sukker, honning og ananassaft i en gryde.
Bring blandingen i kog ved jævn varme og lad det simre til
blandingen er jævn, ca. 2 min.
Hæld blandingen over kagen i formen og lad den blive helt
kold.
Skær ud i kvadrater og server.
Tips & råd
fillodejplader findes i forskellige størrelser.
Hvis pladerne ikke har den rette størrelse, skæres de til med
en skarp kniv.
Dæk til så dejen ikke tørrer ud.
Du kan også bage kagen i hjørnet på en bradepande.
Tip bradepanden når ananas- og sukkerblandingen hældes på så
den bliver godt vædet.
PR. STK.: Energi: Kcal 215 = kJ 903
Kulhydrat 45 g Protein 2 g Fedt 3 g (13%) Fibre 1 g