Du kan bage æblekage hele året med denne opskrift. Skulle
det ske, at du har noget tilovers, så kan du nemt varme din æblekage i ovnen
dagen efter. Det tager 20 minutter at lave æblekagen, og så skal den bage i 30
minutter - værs'go en nem opskrift på en himmelsk æblekage.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: i alt ca. 50 min.
#
500 g æbler
3 spsk melis
1 dl mandellikør eller anden frugtlikør
Dej:
3 æg
3 spsk melis
75 g smør
50 g mandler
¼ tsk bagepulver
2½ dl piskefløde eller cremefraiche
*
1. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær dem i tynde både, der dampes møre i likør og sukker i
et ovnfast fad, der dækkes med alufolie.
Fadet sættes i en varm ovn ved 175° i ca. 20 min.
2. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
Smelt smørret og rør det i.
Smut mandlerne, hak dem fint og rør dem i dejen.
3. Pisk hviderne stive med bagepulveret.
Vend dem forsigtigt i dejen.
4. Fordel dejen over æblerne i fadet.
Desserten bages ved 200 °C i 30 min; overfladen skal være
gylden.
5. Desserten serveres lun med iskold cremefraiche.