Brownie er en chokoladedessert, som man oftest finder i form
af små, kvadratiske stykker. Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og
saftige, karamelagtige kerne
8 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 40 min.
# Ingredienser
500 g kidneybønner, kogte
4 æg
1 tsk sukker eller ½ tsk Stevia
1 tsk vaniljepulver
80 g kakaopulver
185 g kokosolie, smeltet
2 bananer, modne
10 dadler
1 drys salt
130 g valnødder, hakkede, heraf skal 30 g bruges til pynt
*
Kør kidneybønner i foodprocessoren, så de kommer i helt små
stykker.
Kom herefter alle de resterende ingredienser i
foodprocessoren på nær kokosolien og valnødderne, og kør rundt i 1 min.
Kom lidt efter lidt den smeltede kokosolie i dejen, imens
foodprocessoren kører rundt.
Tag dejen op af foodprocessoren og rør den sammen med
valnødderne, som du har knust så de er i mindre stykker.
Dog ikke alt for fint – kagen må gerne få lidt "bid".
Kom dejen i en lille bradepande, bred den ud og drys med
hakkede valnødder.
Bag kagen i ovnen ved 150 g varmluft i 25-30 min.
Tjek efter 20 min. om den er ved at være færdig.
Den må helst ikke blive for tør
Tip: Kan fryses