Logo

Æbleskiver - flere dejlige opskrifter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver - flere dejlige opskrifter 


Hjemmelavede æbleskiver smager bare bedre, og de kan laves på utallige måder. Her får du æbleskiver på flere af de bedste måder. 

 

Æbleskiver med bagepulver

# Ingredienser til 30 stk:

3 æg

3 spsk sukker

2½ dl kærnemælk

2 dl fløde 13 % eller piskefløde

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

2 tsk bagepulver

revet skal af 1 appelsin eller citron

smør til bagning

Tilbehør: solbærsyltetøj og flormelis.

*

Pisk først æggehviderne stive.

Pisk derefter æggeblommer, sukker, kærnemælk og fløde sammen.

Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk det, til det er uden klumper.

Bland de piskede æggehvider og citronskal i.

Bag æbleskiverne i smør.

Server æbleskiverne varme med solbærsyltetøj og flormelis drys.

 

Gammeldags æbleskiver

# Ingredienser til 30 stk:

500 g hvedemel

4 dl fløde

125 g smør

6 æg

5 g sukker

123 g rosiner

125 g mandler

Kardemomme

50 g gær

*

Varm fløden let, til den er fingervarm. Rør gæren i, til den opløses.

Tilsæt æg, sukker, kardemomme, smeltet smør og mel.

Skold rosinerne for at blødgøre dem, og tilsæt dem i blandingen.

Smut og hak mandlerne fint, og tilsæt dem som det sidste, og rør dejen godt.

Hæld dejen i æbleskivepanden, og steg æbleskiverne, til de er gyldenbrune på alle sider.

 

Tips: Fyld hullerne i æbleskivepanden helt op, og vend æbleskiverne lidt ad gangen med en strikkepind.

 

Æbleskiver med citron (næsten uden sukker)

# Ingredienser til 20 stk:

250 g hvedemel

10 æg

2,5 dl fløde

125 g smør

2 citroner

1 stang vanilje

kardemomme

5 g salt

5 g sukker

*

Smelt smørret, og pisk fløden, og stil begge dele til side.

Skil æggeblommer fra æggehvider, og sæt æggehviderne til side til senere brug.

Rør æggeblommerne, og tilsæt mel.

Tilsæt derefter det smeltede smør samt den piskede fløde.

Smag dejen til med vanilje, sukker, salt, kardemomme og revet citron samt citronsaft.

Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, og bag æbleskiverne straks.

 

Tips: Steg æbleskiverne i afklaret smør for at opnå den bedste smag. Afklaret er, når smørret er smeltet, men ikke brunet.

 

Sunde æbleskiver

# Ingredienser til 10 stk:

50 g flydende honning

3 æg

100 g mandelmel

5 skeer FiberHUSK® (fiberfrø-skaller)

1 vaniljestang

Citronskal af en økologisk citron

0,5 tsk salt

1 tsk natron

1,5 dl græsk yoghurt

*

Rør de tre æg med den græske yoghurt, og tilsæt mandelmel og FiberHUSK.

Tilsæt derefter salt og natron.

Smag til med honning, citronskal og vanilje.

Stil dejen til hvile i 10 minutter, før æbleskiverne bages.

 

Tip: Denne opskrift er god, hvis man leder efter en lækker julesnack, men gerne vil spare lidt på de mange kalorier, man normalt indtager i december. Æbleskiverne indeholder færre kalorier end de mere traditionelle æbleskiveopskrifter, og FiberHUSK er godt for en træg fordøjelse.

 

Oldemors æbleskiver

# Ingredienser til 70 stk:

25 g gær

½ liter lunken mælk

8 æg

100 g smeltet smør

375 g mel

6 spsk sukker

½ tsk kardemomme

Revet skal fra 1 citron

Smør til stegning

*

Opløs gæren i det lunkne mælk.

Pisk 8 æg og smeltet smør i mælkeblandingen.

Rør mel, sukker, kardemomme og citronskal sammen i en skål.

Kom mælkeblandingen i og pisk til du får en glat dej.

Lad dejen hæve i 2-2½ timer.

Opvarm en æbleskivepande og kom en klat smør i hvert hul.

Når smørret bruser af hældes æbleskivedej i hvert hul så det næsten er fyldt (cirka ½ cm fra toppen).

Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind.

De skal i alt bages i cirka 7 minutter ved middel varme.

Gentag processen med resten af dejen.


Æbleskiver - flere dejlige opskrifter 


Æbleskiver hører julen til og kan gøre enhver adventssøndag i juletiden ekstra hyggelig. Især når duften af de små pandekager i kugleform spreder sig gennem hele huset, føles det som rigtig hygge. Men faktisk lægger den traditionelle æbleskive op til at blive fortolket. Hvad enten det er en ikoniske konditor som står bag opskriften på de gammeldags æbleskiver med rosiner og mandler, eller det er en sundere udgave, særligt designet til ro i maven og med et græsk islæt.

 

»Æbleskiven er jo lidt sjov, fordi man kan sætte sit eget præg på den, for eksempel ved at tilsætte smag som appelsin. Men man kan også lave en surprise-æbleskive, hvor man kommer et stykke æble eller anden frugt i, lige før man vender æbleskiven under stegning. Faktisk er nogle kokke begyndt at lave dem med foie gras i midten. Det er kun fantasien, der sætter grænser.«

 

Frosne æbleskiver fejler fælt: Bag dem selv

Så kontant lyder udmeldingen fra testpanelet, der ikke er imponeret over supermarkedernes frosne æbleskiver

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
67806-12-2010 07:59:19 karsten tambo
en nem og let femgangsmåde. resultatet bliver en let og fyldig æbelskive. mange andre kan let til at der bliver "huller" i selve skiven. Denne er hel hele vejen igennem

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her