Sæt kartofler og
rodfrugter i ovnen og du har masser af tid til at gøre schnitzler og pynt klar.
Desserten er også nem - tag osten ud af køleskabet, og forbered tilbehøret om
formiddagen eller dagen i forvejen.
Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/bagetid: 45 min.
#
Wienerschnitzel:
4 kalveschnitzler
salt og friskkværnet
peber
1 æg
1 dl rasp
smør til stegning
Pynt:
4 skiver citron
4 benfri sild eller
ansjoser
4 tsk kapers
persille
Ovnbagte rodfrugter:
750 g kartofler
500 g gulerødder
400 g persillerødder
3 spsk olie
*
Skræl kartofler og
rodfrugter, og skær dem i terninger.
Vend dem med olie,
salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 °C i
35-45 min., til de er møre.
Krydr kød stykkerne
med salt og peber.
Vend dem i
sammenpisket æg og derefter i rasp.
Brun schnitzlerne
hurtigt i smør på en varm pande.
Steg dem færdige 3-4
min. på hver side ved middelvarme.
Pynt schnitzlerne
med citronskiver, benfri sild, kapers og persille.
Server med de
ovnbagte rodfrugter.
Danablu med nødder i honning
4 personer. Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 5-8 min.
#
75 g nødder,
(hasselnøddekerner, valnødder og evt. smuttede mandler)
3 spsk honning
2 spsk vand
300 g Danablu,
Økoblue, st. Clemens Bleu eller Blå Castello
(Er du ikke til blåskimmelost
så vælg brie eller camembert)
brød
evt. portvin
*
Rist nødderne i en
lille gryde med honning, indtil honningen bliver lys gyldenbrun.
Tilsæt vand, kog
igennem og afkøl.
Anret stykker af
blåskimmelost med nødder i honning.
Server med brød og
evt. et glas portvin.
TIPS: Ost smager af
mere, hvis den tages ud af køleskabet nogle timer før den skal spises eller
endnu bedre fra morgenstunden.
Dæk den til med film
eller et rent viskestykke.