Til klassisk wienerschnitzel serveres citron, ansjoser og
kapers. Det er også tilbehøret til denne panerede og sprøde krebinet med
råstegte kartofler og forårsløg.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: ca. 35 min.
#
300 g hakket kalvekød eller kalve- og svinekød
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 æg
1 dl rasp
1 spsk smør
1 spsk olie
Råstegte kartofler:
500 g kartofler
3 spsk olie
1 bundt forårsløg
Tilbehør:
2 citronskiver
4-6 ansjoser eller benfri sild 2 tsk kapers
*
Skræl kartoflerne, og skær dem i små terninger.
Steg dem ved middel varme i olie på en slip-let pande.
Rør jævnligt i kartoflerne.
Steg dem sprøde på alle sider i ca. 20 min.
Krydr med salt og peber.
Form kødet til 2 krebinetter.
Vend dem i mel krydret med salt og peber, og derefter først
i sammenpisket æg og til sidst rasp.
Varm en pande godt op med smør og olie, til det er gyldent.
Brun krebinetterne på begge sider, og krydr med salt og
peber.
Skru ned for varmen, og steg i ca. 4 min. mere på hver side,
til kødet er gennemstegt.
Rens forårsløgene, og kog dem i få min. i letsaltet vand.
Lad dem dryppe af.
Server de sprøde krebinetter med citronskive, ansjoser,
kapers, sprøde kartofler og forårsløg.
Se mere lækkert tilbehør her