En vegetarisk ret fra de solmodne tomaters hjemland. Rigtig
lækkert med baguette eller ovnbagte kartofler til. Snacks.
• Når man steger i olie, skal det helst være ved jævn valme,
så bevarer man de gavnlige fedtsyrer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Tomater panerede
12 mørkerøde aflange tomater
2 store æg
1¼ dl mælk
4 dl (250 g) rasp
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
1¼ dl olie
1 bundt frisk koriander eller bladpersille
* Fremgangsmåde:
1 Skold og flå tomaterne.
Fjern stilkfæstet og del dem på langs.
Læg dem på en køkkenrulle, så de tørrer så meget som muligt.
2 Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken.
Bland raspen med cayennepeber og salt på en stor flad
tallerken.
3 Opvarm olien på en stor pande.
Dyp tomaterne, et par stykker ad gangen i æggemassen og vend
dem et par gange i raspen.
Læg dem på panden, men ikke for mange ad gangen.
4 Steg tomaterne ved jævn varme ca. 2 min på hver side, vend
dem forsigtigt med 2 gafler.
Steg til paneringen er sprød og gylden.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem varme til de
alle er stegt.
5 Skyl koriander eller bladpersille og ryst den tør, striml
bladene fint og drys dem over tomaterne lige inden serveringen.
Tips & råd
Sørg for at paneringen dækker tomaterne fuldstændigt.
Med en dækkende panering holder tomatkødet sig fast og går
ikke itu under stegningen.
Der skal være plads mellem tomaterne under stegningen.
Stil de stegte tomater varmt mens resten steges.
VARIATION
Du kan også tilberede zucchiniskiver, eller hele
champignonhatte på denne måde.
PR. PORTION: Energi: Kcal 623 = kJ 2620
Kulhydrat 52 g Protein 14 g Fedt 40 g (58%) Fibre 5 g