(8 personer)
#
Ingredienser
1 kg krabbeklør eller hele krabber
5 skalotteløg
2 gulerødder
1 fennikel
2 hvidløg
1 bdt dild
½ bdt kørvel
½ bdt koriander
3 spsk tomatpuré
5 cl cognac
½ l. hvidvin
½ l. piskefløde
1 knsp. safran
Olivenolie, salt, peber, smør
Tilbehør: Flødeskum
Pynt: Kammuslinger og finthakket purløg
* Tilberedning
Findel krabber eller krabbeklør og brun dem i olie i mindre portioner, så skroget bliver jævnt brunet og udvikler den fulde aroma.
Kog af med cognac og stil gryden til side.
Sauter grofthakket løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, dild, kørvel og koriander let i smør, tilsæt tomatpure og safran, hæld hvidvin på og vend krabbeskrogene med evt. væde i.
Top op med vand, så alle ingredienser er dækket.
Bring i kog under omrøring.
Skum omhyggeligt og hyppigt og lad suppen simre i ca. 45 minutter.
Tilsæt piskefløde, smag til med salt og peber og si suppen.
Anret i dybe tallerkener og server med et par ristede kammuslinger drysset med purløg pr. person og eventuelt et par skefulde flødeskum.