Traditionelt bliver
en skinkestang bagt med butterdej, men denne udgave er med mere brød og mad i,
så den mætter på en behagelig måde.
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 35 min. Fryseegnet
Dej:
25 g smør
1 dl lun mælk
25 g gær
½ tsk salt
ca. 100 g hvedemel
50 g grahams- eller
rugmel
Fyld:
300 g broccoli
250 g champignon
1 spsk olie
1 bundt forårsløg
1 spsk hakket frisk
timian
200 g kogt skinke i
terninger
100 g flødeost
1 spsk dijonsennep
salt og peber
Pensling:
1 æg
Salat:
1 salathoved
250 g cherrytomater
1 spsk olie
1 spsk æbleeddike
*
Smelt smørret i en
kasserolle.
Træk kasserollen fra
blusset, og tilsæt mælk.
Hæld blandingen i en
ælteskål, og opløs gæren i mælken.
Tilsæt salt,
hvedemel og grahams- eller rugmel, og ælt dejen, til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve, mens
fyldet laves.
Skær broccoli i små
buketter, og skær stokken i terninger.
Skær rensede
champignon i skiver.
Steg broccoli og
champignon i olien på en stor pande, til champignonerne er brune, og broccolien
mør, men stadig med lidt bid.
Lad grønsagerne køle
lidt af på panden.
Rens forårsløgene og
snit dem fint.
Skyl timianen
grundigt, og hak den fint.
Rør det i grønsagerne
sammen med skinke, flødeost og sennep.
Smag til med salt og
peber.
Rul dejen ud på et
meldrysset bord til en firkant på ca. 30x30 cm.
Læg dejen på en
bageplade med bagepapir.
Fordel fyldet i en
lang stribe på midten af dejen.
Klip dejen i siderne
med en saks i 2-3 cm brede strimler på skrå.
Fold strimlerne ind
over fyldet som om du flettede dejen.
Pisk ægget sammen
med 1 spsk vand i en kop, og pensl skinkestangen.
Bag skinkestangen i
20-25 min. ved 200 °C.
Skyl og tør salaten,
og bryd den i store stykker.
Halvår
cherrytomaterne, og bland dem med salaten.
Pisk olie og
æbleeddike sammen med salt og peber, og vend dressingen i salaten.
Skær skinkestangen i
tykke skiver, og server med salaten.
TIPS: Du kan bruge optøet, helbladet spinat (presset fri
for væde) i stedet for broccoli.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin