Under den gyldenbrune skorpe gemmer sig her saftige grønsager
og fin skinke. En herlig ret
• Fennikel har en let smag af lakrids • Fennikel og broccoli
er gode C-vitaminkilder.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Skinke- og grønsagsgratin
1 fennikel
(ca. 300 g)
400 g
broccoli
200 g
champignon
1 porre
200 g kogt eller røget skinke
1 spsk olie
1½ dl letmælk
3 æg
salt og peber
1 tsk frisereven muskatnød
100 g reven ost (17%)
* Fremgangsmåde:
1 Skyl fennikellen og skær den ud som billederne heruder
viser.
Del den i kvarte på langs og skær i strimler.
2 Skyl broccolien.
Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker.
Rens og hak svampe og porre.
Skær evt. fedt fra skinken og tern den.
3 Opvarm olien på en pande.
Tilsæt grønsager og skinke.
Steg i ca. 5 min. under stadig omrøring.
Lad det derefter simre 10 min. under låg.
Sæt ovnen på 225 °C.
4 Pisk imens æg og mælk sammen.
Krydr med salt, peber og muskat.
Fyld et smurt ovnfast fad med grønsagerne og skinke.
Hæld æggemassen over.
5 Drys med ost og gratiner på nederste rille i ovnen, ca. 20
min.
Server gerne en råkostsalat og et groft brød til.
Tips & råd
Serveringsforslag: Udelad skinken og server gratinen som en
grønsagsret til kød eller fisk.
Skyl fennikellen og skær de små rødder og tørre dele bort.
Så ser man de forskellige lag som fennikellen er opbygget
af.
Halver fennikellen og skær forsigtigt en kile af den hårde
rod bort så de enkelte lag ikke går fra hinanden.
PR PORTION: Kalorier 235 = Kilojoule 979
Kulhydrat 11 g Protein 22 g Fedt 12 g Fibre 3 g