Logo

Rosenkålssalat med æbler og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosenkålssalat med æbler og bacon

 

En skøn salat, der både er sprød, smagfuld og smækfyldt med vitaminer

 

#

100 g bacon

1 spsk olie

250 g rosenkål

1 rødløg

1 æble

½ usprøjtet citron

4 spsk olie

1 tsk agavesirup

(¼ tsk chili)

salt og peber

persille

*

Sådan laver du rosenkålssalat med æbler og bacon

Skær baconen i tern, rist dem sprøde i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Vask rosenkålene, tag de yderste blade af og skær dem i tynde skiver.

Hak rødløget, skær æblet i tynde både og bland dem med rosenkål og fintrevet citronskal.

Pisk olien med 2 spsk citronsaft, sirup, (chili), salt og peber og hæld den over salaten.

Server salaten drysset med ristet bacon og hakket persille.

 

Tips: Rosenkål. Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her