En skøn salat, der både er sprød, smagfuld og smækfyldt med
vitaminer
#
100 g bacon
1 spsk olie
250 g
rosenkål
1 rødløg
1 æble
½ usprøjtet
citron
4 spsk olie
1 tsk agavesirup
(¼ tsk chili)
salt og peber
persille
*
Sådan laver du
rosenkålssalat med æbler og bacon
Skær baconen i
tern, rist dem sprøde i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Vask rosenkålene,
tag de yderste blade af og skær dem i tynde skiver.
Hak rødløget,
skær æblet i tynde både og bland dem med rosenkål og fintrevet citronskal.
Pisk olien med 2
spsk citronsaft, sirup, (chili), salt og peber og hæld den over salaten.
Server salaten
drysset med ristet bacon og hakket persille.
Tips: Rosenkål. Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man
mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er
sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre
og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler
smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets
første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i
et par uger.