En lækker og nem dip med få ingredienser, der kan laves på
få min. Her får du opskriften på en skøn dip, som gør det nemt og hyggeligt at
spise grønsager ... Dyp dine grønsagsstænger i en dejlig cremet dip og livet
bliver lidt sjovere! Du kan også komme friske urter i dippen.
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryseegnet. 4 personer.
Dip:
75 g valnøddekerner
1-2 fed hvidløg
3 spsk olie
3 spsk citronsaft
1 stor kogt
kartoffel
persille (eller
frisk oregano)
salt og peber
Tilbehør:
peberfrugter, radiser, bladselleri
*
Rist
valnøddekernerne et par min på en tør pande og hak dem fint sammen med hvidløg
i en lille hurtighakker eller foodprocessor.
Tilsæt olie,
citronsaft og kartoffel.
Kør det til en jævn
dip og spæd evt. med lidt koldt vand.
Smag til med salt og
peber, tilsæt friskhakket oregano eller persille.
Server dippen til
blandede rå grønsager.
Rens grønsagerne og
skær dem i passende stykker.
Læg dem i isvand 10 min
før servering så bliver de ekstra sprøde og lækre.
TIPS: Erstat eventuelt
den kogte kartoffel med 200 g kogte kikærter eller hvide bønner (evt. fra dåse).
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin