En lidt anderledes ret! Det er ikke kun de sædvanlige
krydderurter, som farver saucen grøn, men fremfor alt karsen og spinaten. Vitaminrigt
• Frisk nyklippet karse er en god kilde til A- og C-vitamin.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 25-30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pillekartofler med grøn sauce
1 kg kartofler
4 æg
1 dl olie
1 tsk stærk sennep
1 spsk friskpresset citronsaft
½ dl varmt vand
25 g karse, klippet
50 g bladspinat
1 bundt persille
1 kvist estragon
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
* Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne og kog dem med skallen på i ca. 25 min.
2 Kog æggene samtidig i ca. 5 min, så æggeblommen stivner.
Afkøl dem under rindende koldt vand.
Pil æggene og del dem. Hak æggehviden fint.
Passer æggeblommen gennem en si og bland den med olie,
sennep og citronsaft til en glat sauce. Spæd evt. med varmt vand.
3 Skyl og tør karse, spinat, persille og estragon.
Fjern grove stilke fra spinat og persille. Nip bladene af
estragonstilkene.
4 Hak karse, spinat og krydderurter groft og læg dem i en
foodprocessor eller blender.
Hak fint og tilsæt æggesaucen.
Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Tilsæt halvdelen af den hakkede æggehvide og drys resten
over saucen.
Pil kartoflerne og server saucen til.
Tips & råd
Alternativ: bland mager cremefraiche og syrnet fløde.
Tilsæt sennep, citronsaft, spinat, karse og krydderurter.
Smag til med salt og peber.
Server den grønne sauce til kogt, sprængt oksekød eller til
kogt kylling.
Erstat evt. karsen og spinaten med et bundt blandede
krydderurter.
PR. PORTION: Energi: Kcal 499 = kJ 2096
Kulhydrat 42 g Protein 13 g Fedt 31 g (56%) Fibre 4 g