Logo

Ovnbagt laks med rygeostecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt laks med rygeostecreme

 

Bag en hel side laks det er nem mad, når man er mange om bordet. Laksen skal trække et par timer med ristede krydderier og salt, før den bliver sat i ovnen i blot 18 min. Er der rester tilovers, smager den bagte laks godt som pålæg på brød, som fyld i pitabrød eller i en salat.

Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 30 min. 6 personer

 

#

1 side fersk laks (1500 g)

1 tsk sesamfrø

1 tsk korianderfrø

1 tsk fennikelfrø

1 tsk hel spidskommen

1½ spsk flagesalt

1 bundt mynte

1 bundt koriander eller persille

2 spsk olie

 

Rygeostecreme:

250 g rygeost

1 dl cremefraiche eller fløde

salt og peber

 

Grønsager:

1-2 spidskål

1-2 bundter små gulerødder

1 tsk salt

1 spsk olie

 

Tilbehør:

1200 g små kartofler

6 citron både

*

 

FJERN de små ben i laksen med en pincet.

 

RIST sesamfrø og krydderier på en tør pande et par min., til de dufter, hæld dem på en tallerken, og lad dem afkøle.

Knus dem groft sammen med saltet.

Drys blandingen på laksen, og sæt den i køleskabet 1-3 timer.

 

SKYL krydderurterne, ryst dem tørre, og pluk bladene fra stilkene.

Hak dem groft med en kniv.

 

RENS spidskålen, og del den i både.

Læg dem i en bredbundet gryde.

Skrub, skrab eller skræl gulerødderne, og læg dem ved kålen.

 

TÆND ovnen på 180 °C varmluft.

Skrub kartoflerne rene, og vend dem med olie, salt og peber.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 35 min.

 

LÆG laksen med skindsiden nedad på en bageplade med bage pap i r eller i et ovnfast fad.

 

Dryp med olie, og sæt den i ovnen de sidste 18-20 min. af kartoflernes bagetid.

 

KOG ½ liter vand, og hæld det ved grønsagerne.

Tilsæt salt og olie, og damp dem møre med bid ca. 7 min.

 

RØR rygeost sammen med cremefraiche eller fløde, og smag til med salt og peber.

 

TAG laksen ud af ovnen, og drys med krydderurterne.

Server laksen med kartofler, afdryppede grønsager, citronbåde og rygeostecreme.

 

TIPS: Du kan også vælge at koge kartoflerne. Læg dem i en stor gryde, overhæld dem med kogende vand, og tilsæt 1 spsk groft salt. Kog dem i 8 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdige i ca. 8 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her