Frist din familie med både soltørrede og solmodne tomater i
en lækker tærtebund af udrullet butterdej. • Tomater indeholder betakarotin. •
Oliven og olivenolie indeholder meget enkeltumættet fedt.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 40 min. 4-6 Portioner
# Råvarer til Oliven-og tomattærte
1 stor plade frossen butterdej (225 g)
TIL FYLDET:
100 g soltørrede tomater
3 løg (400 g)
3 spsk olie
¼ tsk salt og ¼ tsk peber
2 store solmodne tomater
12 store sorte oliven
1 spsk hakket frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C. Optø butterdejen.
Beklæd en 23 cm stor tærteform med dejen.
Dæk dejen med strimler af bagepapir og hold kanten fast med
sammenrullet alufolie.
Forbag tærtebunden 10-15 min. Fjern papir og folie.
2 Læg de soltørrede tomater i en skål og hæld 2 dl kogende
vand over.
Lad dem trække i ca. 10 min.
Pil og hak løgene.
3 Opvarm olien ved jævn varme på en stor pande.
Kom løgene på, læg låg på og lad det stege i 3 min, ryst
panden nu og da.
Sænk varmen og lad løgene stege under låg i 6 min, eller til
de er møre.
4 Lad de udblødte tomater dryppe af og hak dem fint.
Læg tomaterne ned til løgene og krydr med salt og peber.
Bland det og bred blandingen ud i tærtebunden.
Skyl de friske tomater og skær dem i cm-tykke skiver og dæk
tomat- og løgblandingen med dem.
Læg oliven langs kanten, pensl tomatskiverne med olie og
drys med oregano.
5 Bag i 30 min, til tærtebunden er gennembagt. Server straks.
Tips & råd
Læg den frosne dej på en rist i 5-10 min.
Lad indpaknings- plasten (plastfolien ) sidde på som støtte
under optøningen.
Det er let at skære tomater i ensartede skiver med en
savtakket brødkniv.
Anvend helst et træskærebræt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 299 = kJ 1255
Kulhydrat 27 g Protein 5 g Fedt 19 g (57%) Fibre 6 g