Fyld en stor omelet med grønkål og porrer det giver en flot
grøn farve og masser af sund fylde.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min. 4 personer
#
300 g grønkål
2 porrer
200 g baconterninger
6 æg
salt og peber
250 g cherrytomater
1 bakke rucola
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
6 tykke skiver rugbrød
*
Rib grønkålen, og skær den groft ud.
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Kog grønkål og porrer i letsaltet vand i 3 min.
Lad grønsagerne dryppe godt af i en sigte.
Steg baconterningerne gyldne på en middelvarm pande og dryp
dem af på et stykke køkkenrulle.
Pisk æg sammen med salt og peber og hæld det på baconpanden.
Drys grønkål og porrer jævnt ud over æggene.
Lad omeletten simre, til æggene akkurat stivner.
Sørg for at skrue ned for blusset i tide, så omeletten ikke
bliver for mørk.
Lad omeletten glide ud på et stort ovalt fad, og fold den
ene halvdel over den anden, så omeletten lukkes.
Halver tomaterne og bland dem med rucola.
Vend salaten med olie og eddike og smag til med salt og
peber.
Rist rugbrødet på begge sider og skær det i tykke bjælker.
Drys bacon over omeletten og server med salat og
rugbrødscroutoner.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin