Logo

Kartoffelbåde med salsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelbåde med salsa

 

Kartoffelretter kan varieres i det uendelige. Her er en anretning med mexicansk inspiration som smager helt igennem udsøgt. Billigt

• Salsa er magert • Ingen stegning - retten tilberedes i ovnen.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kartoffelbåde med salsa:

4 store bagekartofler a 300 g

2 tsk olie

1 fed hvidløg

1½ dl mild salsasauce

50 g reven ost

30 g forårsløg

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Skrub kartoflerne og tør dem.

Prik skallerne tæt med en gaffel.

Bag til de er møre, ca. 1 time.

Tag kartoflerne ud af ovnen, lad dem svale 15 min.

Skru ovnen op til 225 °C.

 

2 Del hver kartoffel i fire både.

Skrab kartoffelkødet af, men lad ca. ½ cm sidde tilbage.

Gem kartoffelkødet til kartoffelmos en anden dag, eller kasser det.

 

3 Bland olie og presset hvidløg i en skål.

Pensl indersiden af kartoffelskallerne med olien.

Stil bådene på et ovnfast fad.

 

4 Bag kartoffelskallerne til de er sprøde og fine, ca. 11 min.

Øs ½ spsk salsa på hver kartoffelbåd.

Drys med ost og strimlet forårsløg.

Bag til osten er smeltet, ca. 2 min.

 

Tips & råd

 

Kartoffelbåde med salsa

Når du skal dele kartoflerne i kvarte, går det lettest, hvis du først deler dem i halve på langs, tørrer kniven af og så deler dem på langs en gang til. Det er lettere at håndtere varm mad, hvis man har det rette udstyr og man benytter sig af de rette kneb. Til retter som ikke er sarte, kan man anvende tykke (vatterede) grydelapper.

 

Anvend aldrig våde grydelapper til hed mad eller varme bageforme. Fugten gør at varmen trænger igennem og du kan brænde dig. Anvend et dobbeltfoldet viskestykke, eller dobbelte grydelapper i stedet.

 

VARIATION

Lav et andet fyld: forbered kartoflerne til og til og med trin 3. Blend 125 g flødeost med ½ dl ristet, rød peber, skåret i tern og lidt presset hvidløg i foodprocessoren, til en glat creme.

Smør ½ spsk af cremen på hver kartoffelbåd. Drys ca. 1 tsk hakket purløg over og bag bådene som anvist i opskriften.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 199 = kJ 836

Kulhydrat 27 g Protein 7 g Fedt 7 g (32%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her