Ovnbagte chips er en nem og billig snack her har vi brugt
jordskokker, men du kan bruge alle slags rodfrugter.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Stegetid. 8 min.
#
400 g jordskokker (ca. 250 g skrællede)
3 spsk olie
Dip:
3 spsk mayonnaise
3 spsk kvark, yoghurt, skyr eller cremefraiche
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk citronsaft
frisk timian eller persille
salt og peber
*
TÆND ovnen på 250 °C varmluft.
SKRUB eller skræl jordskokkerne.
Skær dem i meget tynde skiver brug gerne et mandolinjern.
VEND jordskokkerne sammen med olie, salt og peber, og bred
dem ud på et par bageplader med bagepapir.
Bag jordskokkerne gyldne og sprøde i ovnen ca. 8 min.
RØR mayonnaise og kvark godt sammen, og smag til med de
øvrige ingredienser.
Server til chipsene som snack.
TIPS: Du kan også stege chipsene i en gryde med varm olie
tør dem i køkkenrulle før stegning, og lad dem dryppe af på køkkenrulle efter
stegning. Drys med salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin